Ngordh qeni më i vjetër në botë, Pebbles ishte 22 vjeç dhe kishte 32 këlyshë

Ngordh qeni më i vjetër në botë, Pebbles ishte 22 vjeç dhe kishte 32 këlyshë

Qeni më i vjetër në botë, një foks terrier i quajtur Pebbles, ngordhi pesë muaj pas ditëlindjes së saj të 22-të.

Këtë e kanë bërë të ditur shefat e tij në Instagram. “Ajo ishte një partnere e jetës, ishte një nder ta kisha si një kafshë shtëpiake, do të na mungojë shumë”, shkruan Bobby dhe Julie Gregory.

I lindur më 28 mars 2000 në Long Island, Pebbles u rendit në Librin e Rekordeve Botërore Guinness në maj. Ajo kishte 32 këlyshë me partnerin e saj Rocky, i cili ngordhi në vitin 2016. Nuk është e qartë se cili është sekreti i jetëgjatësisë së saj, për pronarët thonë “dashuri dhe vëmendje”, por libri Guinness thotë se dhjetë vjet më parë veterineri i saj filloi vetëm ta ushqente atë me ushqim macesh, i cili ka më shumë proteina se ushqimi i qenve.